Download brochures
Piaggio MP3 LT

De nieuwe Piaggio MP3 LT: motorrijden met het autorijbewijs B
  • Motorscooter rijden met autorijbewijs
  • Zuinige en efficiënte oplossing voor druk verkeer
Oosterhout - Piaggio heeft de MP3 scooterreeks uitgebreid met de nieuwe LT-versie, waarvoor geen motorrijbewijs vereist is. Automobilisten met een B-rijbewijs mogen en kunnen deze ultramoderne motorscooter besturen, die een innovatieve, wendbare en veilige oplossing is voor het rijden in druk (stads)verkeer. De Piaggio MP3 LT is de eerste volwaardige motorscooter op de markt die mag worden bestuurd door automobilisten met een B-rijbewijs. De nieuwe Piaggio MP3 LT, die beschikt over twee voorwielen, heeft het unieke voordeel dat automobilisten met enkel een rijbewijs B dit voertuig mogen besturen. Machiel Spiering, Sales Manager van Piaggio Benelux, licht het unieke karakter van de MP3 toe: "De belangstelling in Nederland voor de motorscooter neemt enorm toe. De hedendaagse verkeersdeelnemer heeft, zeker in het drukke woon-werkverkeer en met de alsmaar groeiende filevorming, behoefte aan individuele mobiliteit en een efficiënte reistijd. Zonder daarbij tijd te verliezen in een stagnerende verkeersstroom. De motorscooter biedt daarvoor als geen enkel ander vervoermiddel de ideale oplossing. De scooter is comfortabel en gemakkelijk in het gebruik, is onderhoudsvriendelijk en uitermate praktisch en gaat zuinig met brandstof om. Een ander groot voordeel van de motorscooter is dat er voor de berijder geen parkeer probleem bestaat."

Piaggio heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van innovatieve mobiliteitsoplossingen. Gedachtig de vele problemen van de hedendaagse verkeersdeelnemer heeft Piaggio de MP3 LT ontwikkeld en presenteert deze enige motorscooter waarop met het rijbewijs B gereden mag worden, nu met trots. De nieuwe MP3 LT is afgeleid van de revolutionaire Piaggio MP3 modelreeks en beschikt over dezelfde unieke en geavanceerde eigenschappen evenals de prettige, veilige rijkenmerken waardoor de driewielige scooter zo'n enorm succes is geworden. Door de dubbele voorwielen heeft de Piaggio MP3 nieuwe normen gesteld op het gebied van dynamische stabiliteit en zorgt deze opvallende motorscooter voor een opmerkelijke rijervaring. De twee voorwielen zijn onafhankelijk opgehangen, waardoor de stabiliteit in bochten aanzienlijk hoger is ten opzichte van een conventionele motorscooter of motorfiets. Ook bij hogere snelheden gedraagt de MP3 zich uiterst stabiel, zelfs wanneer in de luchtwerveling achter een groot voertuig wordt gereden, waardoor de veiligheid zich op een hoog niveau bevindt.

De voordelen van de configuratie met drie wielen komen ook nadrukkelijk tot uiting wanneer het wegdek nat of glad is, of in omstandigheden die kritiek zijn voor conventionele tweewielers. De Piaggio MP3 LT rijdt als een perfecte, normale scooter. Maar in de stad en in stadscentra zijn het veiligheidsniveau en de stabiliteit ongekend hoog, omdat op wegen met een slecht of hobbelig wegdek kan worden gereden en de MP3 geen moeite heeft met zaken als tramrails, gaten in de weg en putdeksels.

De afmetingen van een compacte maxi scooter zorgen er in combinatie met een opmerkelijke wendbaarheid voor dat de Piaggio MP3 LT zich helemaal thuis voelt in het stadsverkeer. Parkeren is ook al eenvoudig, omdat de scooter dankzij een elektrohydraulisch systeem zelfstandig rechtop blijft staan en daardoor geen standaard nodig heeft. Ook hoeft de bestuurder bij stilstand zijn voeten niet op de grond te zetten. Handmatig kan hij de voorwielen blokkeren zodat de MP3 stabiel op zijn plek kan blijven staan. Het deblokkeren van het systeem geschiedt automatische bij het wegrijden vanuit stilstand, waarbij de blokkering bij een snelheid vanaf 7 km/u wordt opgeheven.

De revolutionaire MP3 heeft een veel kortere remweg nodig dan een normale scooter. Dankzij de drie schijfremmen en de buitengewone grip van de twee voorwielen is de remweg zo'n 20% korter dan bij een conventionele scooter wanneer alleen de voorremmen worden gebruikt! Wanneer de bestuurder de stad achter zich laat toont de Piaggio MP3 LT zijn andere kwaliteiten. Wegligging, het veilige bochtenwerk en de enorme hellingshoek in de bochten staan garant voor immens rijplezier op snelle landwegen. De nieuwe Piaggio MP3 LT is de ideale oplossing voor iedereen die behoefte heeft aan snel en efficiënt vervoer in de stad, maar die de overstap naar een motorfiets of -scooter niet heeft kunnen maken omdat men niet in het bezit was van het motorrijbewijs A. Nu biedt Piaggio met de MP3 LT de oplossing! Dankzij de grotere spoorbreedte van 465 mm kan en mag de Piaggio MP3 LT ook worden bestuurd door automobilisten met uitsluitend het rijbewijs B. De LT is leverbaar met een krachtige 250 cc en een 400 cc motor. De Piaggio MP3 LT wordt uitgebracht in de vernieuwde vormgeving die voor de gehele MP3-reeks van het modeljaar 2009 van kracht is. Dus met de auto-look grille en geïntegreerde zijlichten (LT), een nieuw blauwgetint windscherm, nieuwe koplampen en vernieuwde handgrepen voor de passagiers. Om te voldoen aan de wettelijke voorschriften is de innovatieve Piaggio MP3 LT uitgerust met een rempedaal en een gecombineerd remsysteem. Daarnaast zijn de gebruikelijke hendels voor de remmen aan het stuur gebleven, zodat het actieve veiligheidsniveau ongeëvenaard hoog is.

Ook het rijcomfort is verder verbeterd:
  • Het zadel is opnieuw ontworpen voor een verhoogd zitcomfort.
  • De nieuwe passagiersgreep is tegelijkertijd een ruggensteun.
  • Het windscherm is vergroot en biedt meer bescherming.
  • Zelfs de 250 cc versie heeft een 14" achterwiel (ipv het 12" wiel op de vorige MP3) voor verbeterde controle en meer grip.
De Piaggio MP3 LT is leverbaar met twee motoren: 250 cc en 400 cc. Beide motoren zijn ultramoderne, krachtige, milieuvriendelijke viertaktmotoren met vier kleppen en vloeistofkoeling. De krachtbronnen voldoen dan ook aan de strengste emissienormen in Europa. De Piaggio MP3 LT met 250 cc motor heeft elektronische brandstofinjectie en levert 22,5 pk/16,5 kW. Daarmee is hij prima geschikt voor langere trips. De Master 400 motor is een vierkleppen, viertakt motor met vloeistofkoeling en elektronische brandstofinjectie. De krachtbron vormt de top in de MP3-reeks met een motorvermogen van 34 pk bij 7.600 tpm en levert een koppel van 37,6 Nm bij 5.500 tpm. Tot slot nogmaals Machiel Spiering: "De Piaggio MP3 LT heeft ook nog eens een fraai, futuristisch design waardoor deze motorscooter naadloos aansluit op een dynamische, moderne levensstijl. Er is een aantal accessoires leverbaar waardoor het gebruiksgemak nog verder wordt vergroot, zoals een topkoffer met plaats voor twee helmen, winterbanden en beencovers. Met de MP3 verwachten wij een belangrijke doorbraak te genereren voor met het name het drukke woon-werkverkeer. Voor automobilisten is er nu een zeer interessant alternatief!" De Piaggio MP3 LT is met onmiddellijke ingang leverbaar. De MP3 LT 250cc is er vanaf € 7.789,-, de 400cc variant heeft een vanafprijs van € 8.889,-.

De PIAGGIO MP3 RL

Twee wielen voor - een revolutionair concept.

Piaggio lanceerde in de lente van 1946 het eerste model van Vespa en daarmee het fenomeen scooter. De scooter zorgde voor een revolutie in en rondom het vervoer in de stad en gaf Europeanen een betekenis van vrijheid. Zestig jaar later komt Piaggio met een ander revolutionair product: De PIAGGIO MP3, een totaal innovatieve driewieler met twee voorwielen. De PIAGGIO MP3 is zeer veilig, geeft veel grip op de weg en beschikt over stabiliteitniveaus waar geen tweewieler zich mee kan meten. Het vermogen, de prestaties en het gebruiksgemak zorgen voor een superieure rijervaring.

De twee voorwielen van de PIAGGIO MP3 geven betekenis aan het eigenlijke concept van de rijderstabiliteit om te zorgen voor een ongekende rijervaring. De voorassemblage, met twee onafhankelijke overhellende wielen, is veel stabieler dan welke scooter ook. De PIAGGIO MP3 blijft grip op de weg houden, zelfs wanneer andere voertuigen achterblijven, zorgt de MP3 voor de hoogste prestaties met superieure veiligheid. De volledige stabiliteit van deze driewieler kan op nat asfalt of moeilijke rijomstandigheden getest worden en zou menig traditionele tweewieler uitdagen.

In het stadsverkeer heeft de PIAGGIO MP3 geen concurrenten in termen van veiligheid. Hij neemt keienstraten, slecht asfalt en tramsporen met grootste gemak en blijft ten allen tijde veilig en stabiel op de weg. Met zijn compacte grootte en uitzonderlijke manoeuvreerbaarheid voelt de PIAGGIO MP3 zich als een vis in het water in het stadsverkeer. Parkeren is een makkie: het elektro-hydraulische blokkeersysteem maakt dat het niet nodig is het voertuig op zijn standaard te zetten. Dankzij een breedte van slechts 420 mm, is de Piaggio MP3 goedgekeurd als standaard motorfiets.

De revolutionaire PIAGGIO MP3 heeft een kortere remweg dan welke scooter ook. Een systeem van drie schijfremmen en een uitzonderlijke wegoverbrenging zorgt dat de remweg 20 procent korter is vergeleken met andere scooters. De PIAGGIO MP3 staat ook zijn mannetje wanneer hij de stad uit gaat. Dit blijkt uit zijn grip op de weg, betreffende veiligheid en schuine standhoek van zelfs 40 graden zijn ongekend voor een scooter, wat het rijgenot vergroot bij verschillende wegoppervlakten bij hoge snelheid. De PIAGGIO MP3 is beschikbaar in twee motoruitvoeringen, 125 en 250cc. Beide 4-takt, 4-kleppen, vloeistofgekoelde eenheden in overeenstemming met de Euro 3 emissie eisen. De 125cc motor biedt 15 pk/ 11kW vermogen aan. De 250cc motor is uitgerust met elektronische injectie en zorgt voor 22,5 pk / 19 kW. Dit maakt de Piaggio MP3 geschikt voor comfortabele lange afstanden.

De PIAGGIO MP3 biedt unieke en ongekende rijervaringen.

Gilera Fuoco 500cc

De Gilera Fuoco 500 ie is met zijn fantastische vormgeving en zijn topprestaties een SUV onder de motorscooters. Deze motorscooter is bedoeld voor berijders die zich willen onderscheiden. De wegligging is onder alle omstandigheden fenomenaal en de stabiliteit ongekend. Passie, avontuur en innovatie zijn altijd de trefwoorden van Gilera geweest. De twee voorwielen en de revolutionaire parallelogram voorvering gecombineerd met de nieuwe Master 500 i.e. krachtbron met dubbele ontsteking garanderen buitengewoon sportieve prestaties om van de snelheid te genieten.
Welkom!
uw winkelwagen is leeg
Winkelwagen | Afrekenen!

Oldtimer onderdelen van 1960 tot heden

Op zoek naar onderdelen? Wij hebben alle onderdelen
waar jij op zoek naar bent! van 1960 tot 2020.
Zoek meteen naar onderdelen!